Godt at vide om originale tegninger

Facebookyoutubeinstagram

De af mine originale tegninger som er tegnet med blyant eller pastelfarver, er alle behandlet med et fikseringsmiddel

Her lidt info om blyant og pastel

Blyant (grafit) er et forholdsvist stabilt materiale, som overordnet kan holde sin streg og farveintensitet i mange år. Man skal dog være opmærksom på, at farvelaget på især nylavede tegninger kan være delvist løstliggende og derfor meget sårbart overfor berøring og rystelser. Den mest optimale og bedst bevarende løsning til den type værker er at montere dem i Passe Partout og ramme med almindeligt glas (ikke plexiglas, som kan skabe statisk elektricitet) eller alene med afstandsliste i rammen, så farvelaget ikke kommer i direkte kontakt med indersiden af glasset.

Derudover er det som altid vigtigt, at værket ikke udsættes for kraftige temperaturudsving samt direkte / for meget sollys, som fremmer udblegning og misfarvning af farvelag og papir.

En del kreative teknikker kræver speciel beskyttelse for at holde i længere tid. Det er især værker lavet med pastel, kul, blyant og farvekridt, men det kan også være en god ide at beskytte akvareller og gouachearbejder.

Processen kaldes fiksering og beskytter på flere måder – primært mod berøring men også mod fugt, støv, ælde, gulning og lign. Visse fiksativer indeholder også UV beskyttelse som forøger lysægtheden.